RSS

Friday, December 10, 2010

Barang baikkk

fy nak promote kat you you you yang suke pakai mekap! hehe.. sape yang tak suke pakai mekap boleyh tengok.. n kalau nak try pun boleyhhh :) okay.. untuk yang pakai mekap ni kan, u all mesti kene spend money cikit untuk bulanan (ah! melampau kau.. bajet artis ke haa mekap dalam sebulan da habiss =p ) silap2.. untuk setiap bape bulan maybe.. nak beli itu ini lagi kan.. kalau pegi shopping mall cikit.. ahh, mula mata tu tak tahan.. nampak baju/shawl berdahi licin cikit mula beli.. hehee.. lelaki kerw perempuan sume same kannnnn.. mengaku (T_T)

okay.. sebagai student, kte mesti kene bjimat cikit kan, lainlah kalau anak datuk ke ape kan.. credit card pun dapat.. hohohoho.. macam fy, fy takdelah beli mekap mahal2 pun..sesuai dengan status sebagai student.. dwit ptptn pn pegi ke lain.. facial, shopping, makan2.. kalau nak beli mekap mahal2 tu rase rugi pulak.. depends pada individulah.. ade yang tak kisah beli mekap mahal2 asalkan untuk kepuasan diri. fy beli mekap biase2 je yang affordable. silky girl, avon, maybelline, revlon n loreal.. yang lebih daripada tu belum lagi :)

silky girl-compact powder,eyeshadow
avon-eyeliner glimmerstick
maybelline-eyeshadow, gel eyeliner-eyestudio, mascara
revlon-foundation
loreal-lipstick

tapi yang fy nak highlightkan kat sini is.. mekap yang betul2 affordable as a student.
contohnye macam...bawah ni =>

Blusher
jenama Elianto.. ramai jugak yang cakap ok.. sebelum ni fy pakai silky girl punye blusher..oklah, tapi lepas pakai Elianto rase lagi tahan..sukeee :D harga hanye RM25 oke

*back view

next..


EYEshadow
haa.. yang ni special cikit.. yang ni tak silap hanye di Watsons.
tak ingat harga bape tapi rase macam tak mahal.. n banyak colour. yang ni best sebab tahan lame jugak taw. suka pakai wane purple, blue n green.. coklat pun ok jugak..

*front view
next..

Eyeliner
yang ni memang best.. fy da try stick eyeliner silky girl n maybelline punye.. tapi tak besh. tak tahan langsung.. eyeliner ni tahan n pekat hitam die.. yang gambar kat atas ni bukan hitam tapi grey,gambar hitam punye takde..hehe
harga die pun berpatutan taw.. belilahhh.. Avon sila lantik saya sbg duta ;p

okeh..yang paling penting sekali.. da pakai mekap jangan lupa pakai makeup remover! nanti kotoran mekap 2 tak tanggal ngan elok walaupun pakai pencuci muka biase.. pkai makeup remover baru betul2 hilang kotoran mekap. kalau tak betul2 tanggal jerrraaawaatt senang hinggap oke.. benci jerawat.
tapi jerawat datang kadang2 ade banyak faktor.. stress, tak cukup tidur, makanan, kebersihan diri n bla bla bla..

bui2 (",)

2 comments:

MiSs StrAnGer said...

suke pakai elianto..blusher dier bes kowt

fifilisshal_forshizzal said...

hehe..elianto best :)

Post a Comment