RSS

Sunday, February 13, 2011

Make Up REmover review

haallluuuu! dalam entri yang sebelum ni fy ade nak promote tentang make up remover yang fy beli kan. okay. actually banyak produk kat pasaran yang u all boleyh dapatkan. macam macam jenama yang keluarkan produk penanggal mekap.
penanggal mekap ni yang fy taw ade 2 jenis, 1 untuk muka sahaja and 1 lagi untuk bibir & mata.
masa zaman sekolah dulu kan masa zaman nak start bermekap. fy tak taw pun kena pakai penanggal mekap. ingatkan hanya pakai pembersih muka dah memadai untuk membersih muka.tapi sebenarnya tak. sebab tu kulit tak cantik and clean n ade jerawat (-_-)

lepas habis sekolah dalam bulan 2 macam tu, saja nak try facial. ingat lagi mase tu kat Adeline Beauty.
cantik jugak hiasan dalaman dia. tapi mahal jugaklah. fy buat bape kali treatment je sebab mahal. tak sampai 4 kali pun. hehee
kat situ die cakap kena pakai makeup remover untuk tanggal kotoran mekap. sebenarnya dalam kulit kita ni pun ade banyak kotoran yang kita tak sedar. sebab tu kena cuci betul2.
rase2 dalam banyak banyak brand, fy suke yang kat atas tu (apasal tak boleyh copy n paste, tak dapat nak turun bawah gambar tu :') sebab die tanggal mekap bersih2.
brand : SKIN FOOD
Grape Seed Oil : Cleansing Cream
u all boleyh cuba, harga die dalam RM 40++ je. lepas tu boleyh pakai pencuci muka korang :)
make up remover kat atas tu untuk muka sahaja, bukan untuk mata & bibir. tapi kalau nak taw, fy malas habiskan banyak dwit beli make up remover untuk mata & bibir, fy pakai make up remover kat atas tu untuk cuci mekap kat mata jugak. hehe.. tapi die elok tanggal.
cara fy selalu bwat.
1. sapu sebanyak mana yang diperlukan bergantung berapa tebal mekap korang. kalau macam opera cina tu maksudnya pakai lagi banyak. (",)
2. sapu kat seluruh muka. urut2kan sikit bagi die sebati dengan mekap korang.
3. dah rase2 sebati tu korang amik tisu. tak kisah ape2 tisu pun takpe. tisu jamban pun boleyh kakkkk. ehe
sapukan tisu tu kat muka sampai muka korang clean daripada mekap. korang boleyh nampak kesan mekap tu kat tisu.
4. ape lagi, korang boleyh cuci muka dengan pencuci muka favourite korang sampai bersih.
selamat mencuba! :)

1 comment:

Ghumaisha said...

Askum...Jemput jadi blog follower dan like FB FANPAGE GHUMAISHA....

Update Tudung Syria Denim yang sedang hot di pasaran sekarang....

happy shopping @ http://ghumaishahijab.blogspot.com

Post a Comment