RSS

Monday, May 09, 2011

penghukum JERAWAT

hahhahaa. macam ape je tajuk entry. nak promote barang baik ni.
sape kat sini mengalami masalah kulit yang berjerawat @ agak agak jerawat? haaa.. jom dengar story saya.. (macam iklan je ni T_T )

citenye begini dong. okay, mase zaman saya praktikal sebelum ni, saya selalu beli asam kat sorang uncle berbangsa India ni - eh,ape kaitan ni?? dengar dulu yep..tehee
mase tu my skin memang tengah ade jerawat sikit. then uncle tu g tegur. die tanye, tu ape tu?


then saya cakaplorh..ni jerawat. dalam hati..'alamek,nape plk uncle ni tanye tentang jerawat plk..sensitif tau! uhuk.


tibe2 uncle tu promote sabun untuk jerawat yang anak die pakai. die pun gebang macam2 tentang sabun tu.uncle tu cakap, dulu kulit anak die banyak jerawat, da pakai macam2 produk pun same je. pegi farmasi, farmacist tu cadangkan pakai sabun Acne Aid (seperti gambar di atas)


uncle tu cakap lagi, lepas pakai sabun tu, kulit anak die da licinla, dah takde jerawatla. sabun tu bunuh kumanla. uncle tu memang promote habisla sabun tu. then dalam perjalanan pulang ke office, asap2 di kepala mula timbul..eheh=p berangan lepas pakai tu kulit takde jerawat. semangat gile nak beli sabun tu (T_____________T)


dalam seminggu lepas pakai sabun tu, jerawat ade tumbuh kat tempat jerawat selalu kuar selalu kat bawah bibir. tapi kat kawasan lain macam pipi, rase2 ade tindak balas yang baik.
da seronok dah..hehe=P
pakai dalam seminggu lebih or 2minggu da rase PUAS HATIIIIII. amik kau capital terus.
serius suke gila pakai sabun ni. lepas pakai sabun ni terasa kulit bertambah licin.
n yang paling best jerawat susah nak kuar. walaupun dalam jangkamasa hormon tak stabil tu (-_-) kalau time ni, ahhh, jerawat berlumba2 sape nak jadi juara..nyampahh
sabun ni memang terbaik. dulu kalau nak makan telur pun selalu fikir2 dulu. ' nak makan telur ke, nak jerawat' :')
actually saya memang kene berpantang makan sikit sebelum ni.sekarang LEGGGAAAAAA nyah!
auuuuuwwwww *blushing*


thanx so mush uncle tu sebab menyelamatkan duit saya :)
masuk bertut-tut jugakla da habis duit semata2 untuk kulit. pakai set Clinique macam hampeh.
facial ngan Reeskin pun kadang2 ade jugak jerawat. n pakai produk2 die.
tapi lepas pakai ni jerawat dibasmi. kalau ade pun maybe jenis kecik2 je.
nak kenal ngan lebih lanjut bf i ni??hehee..jom kenal2.


Nama - sabun Acne Aid
Asal - UK
Harga - kat Watsons RM 14.30. kat Guardian RM14++ kowt.

okay.bye bye bye u olls ;))

1 comment:

firdaus kosnin said...

Betol ke?muke mengelupas ke?wisau plk muke mengelupas dh mcm panau plk

Post a Comment